Toen Horacio Pagani de Verboden Stad in China betrad, vielen zijn ogen op de beroemde Muur met de Negen Draken. Hij was direct helemaal weg van het kunstwerk. In Italië ging hij direct aan de slag met deze verse inspiratie. Het resultaat is de Pagani Huayra Dinastia. En, is het een draak van een auto? Dacht het niet. Of staat alles gewoon goed op de Huayra? Hoe dan ook, probeer deze kleurencombinatie maar niet op je Nissan 100NX te smeren.

Horacio liet slechts drie Dinastia’s bouwen. En met een bijzondere reden. In het Chinees spreek je nummer drie uit als ‘sheng’ en dat betekent iets als ‘leven’ of ‘nieuwe geboorte’. Wij zien de connectie ook niet helemaal. Maar dat maakt niet uit. De eerste Dinastia is blauw, de tweede is paars en de laatste is goud. De eerste twee zie je in de galerij. De laatste is direct naar de eigenaar gegaan en hier zijn geen foto’s van.

Komt de Pagani Huayra Dinastia een beetje van zijn plek?

De kleurencombinaties en de draken op de auto maken de auto’s zo bijzonder. Onderhuids is de Pagani Huayra Dinastia gelijk aan de toch-al-niet-zo-standaard Huayra. Dat betekent een V12 met dubbele turbo’s, 730 pk en 1.000 Nm. Al dat geweld gaat naar de achterwielen. Pas op dat je de Pagani Huayra Dinastia niet nog een stuk zeldzamer maakt als je er eentje tegenkomt. Of er zelf in gaat rijden.

Dus kies maar: de Pagani Huayra Dinastia of de Pagani Huayra BC?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)