Via social media maakt Pagani bekend dat het merk een heel speciale Huayra Roadster heeft gebouwd. En met heel speciale, bedoelen ze ook heel speciale. De Pagani Huayra Roadster ‘Dinamica Evo’ is gebouwd door de Grandi Complicazioni-divisie voor een (heel) speciale klant. Deze divisie bouwde eerder ook de Codalunga.

De Dinamica Evo is, zoals Pagani in de korte beschrijving zegt, ‘een bundel aan innovatie, technologie en performance, een one-off met een onweerstaanbaar karakter’. Het merkt gebruikt een bordeauxrode kleurstelling met wat subtiele details in het goudgeel en de Italiaanse driekleur. Ook vanbinnen overheerst de rode kleur met hier een daar een Italiaans vlaggetje en wat andere tinten.

Vermogen van de Pagani Huayra Dinamica Evo Roadster

Dan door naar de performance. De motor lijkt gebaseerd te zijn op de aandrijflijn uit de Huayra BC Roadster. En misschien wel de volledige auto. Dat betekent een 6,0-liter V12-motor van AMG met twee turbo’s die 800 en 1.050 Nm produceert. Dat vermogen gaat naar de achterwielen. De lichtgewicht BC Roadster weegt maar 1.250 kilo en is absoluut geen boulevard cruiser. Of misschien een beetje.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)