Hoewel we smakeloze Amerikaanse autotentoonstellingen meestal links laten liggen, willen we het wel even hebben over het jaarlijkse Concours d’Elegance dat deze keer op 19 augustus plaatsvindt in Pebble Beach.

Ook dit jaar komen eigenaren van ‘s werelds meest exclusieve vierwielers ter wereld weer opdraven om het gras van de prachtige Pebble Beach Golf Links te vernielen en en passant een goed doel te steunen. De organisatie noemt het eigen feestje ’s werelds grootste autofeest waar kenners van kunst en autotechniek samenkomen. Wat ons betreft is het een parade van rijkelui in ruitjesbroeken die alleen als de zon schijnt hun kostbare automobielen aan de hongerige ogen en grijpgrage handen van het klootjesvolk bloot willen stellen.

Overigens worden er in Pebble Beach elk jaar ook aardig wat nieuwe auto’s gepresenteerd. Twee jaar geleden verraste Alfa Romeo de wereld er bijvoorbeeld met de 8c Competizione Spider. Een bijzondere auto die dit jaar voor het eerst aan het publiek wordt getoond, is de Callaway C16 Speedster. Deze ietwat merkwaardige creatie is familie van van de Corvette C6 afgeleide C16 Coupé en Cabrio. Dat betekent dat de C16 Speedster eigenlijk een Corvette zonder dak of voorruit is. Maar de met de hand gebouwde 6,2 liter V8 verdient met zijn vermogen van 700 pk best een eervolle vermelding. En de topsnelheid van 330 km/u mag er ook zijn. Al zijn wij wellicht nog iets te gehecht aan onze haardos om dat in een auto zonder voorruit ook te proberen.

Reacties