De inschrijving voor de tweede editie van de Peking Challenge 2008 is gestart. Op 13 juli vertrekken de deelnemers voor een trip van maar liefst 11.500 kilometer, van Amsterdam naar Peking. Belgische deelnemers zullen vanuit Brussel starten.
 
Er zal door de landen Nederland/België, Duitsland, Polen Letland, Rusland, Mongolië en China worden gereden. De route is zeer divers wat de moeilijkheidsgraad voor de deelnemers verhoogt. Zo zullen ze door verschillende grote steden als Berlijn en Moskou rijden maar ook door woestijn- en steppegebieden. Het temperatuurverschil tijdens de trip is enorm, het aantal graden zal tussen de -27 en 31 liggen.
 
Dit jaar zit er een speciaal Olympisch tintje aan de trip, de finish is namelijk gepland op 6 augustus, twee dagen voordat de spelen beginnen.
 
Snelheid is niet van belang tijdens deze trip, het gaat erom of je in jouw unieke auto de finish haalt. Ook steun je door deel te nemen aan de Peking Challenge het goede doel. Een van de regels is namelijk dat per gereden kilometer minstens tien eurocent naar het goede doel gaat.
 
Om aan de Peking Challenge mee te doen hoef je geen rallyervaring te hebben, enige affiniteit met auto’s is mooi meegenomen maar geen must. Heb je interesse om mee te doen? Of wil je graag een team sponsoren? Ga naar de website van de Peking Challenge 2008 of bel ze op telefoonnummer 030 – 271 03 25.
 

Reacties