Peugeot propt een auto tussen de 308 en de 508 in. We geven absoluut geen prijzen voor het raden van de naam. Welkom bij de nieuwe Peugeot 408. Het is een bijzonder geval met een lange daklijn en een flinke achterbak. Hij staat ook iets hoger op z’n pootjes en heeft plastic wielkastbeschermers, maar Peugeot noemt het geen crossover of SUV.

Wanneer we ze ernaar vragen, ontkent Peugeot dat het op een of andere manier hetzelfde idee is als de Citroën C5 X. Toch delen de twee een wielbasis – een goede indicatie voor de cabineruimte – en is hun koffermaat vrijwel identiek. Achter in de Peugeot 408 kun je 536 liter aan spullen kwijt. Klap je de achterbank plat, dan groeit dat naar 1.611 liter.

Technisch gelijk aan de 308 en de Opel Astra

Maar hoe dan ook, het is een aantrekkelijke auto. De scherpe neus en fastback-daklijn geven hem een ​​sterk profiel. De Peugeot 408 gebruikt hetzelfde platform als veel andere auto’s van het Stellantis-concern, inclusief de nieuwe Peugeot 308, de nieuwe Opel Astra en de genoemde C5 X. Peugeot zegt dat de 408 meer knieruimte achterin heeft dan alle andere auto’s. Ook meer dan de 508?

Het gedeelde platform betekent dat de Peugeot 408 een scala aan bekende aandrijflijnen zal hebben. De benzinemotor is de gebruikelijke 1,2-liter met 130 pk en er zijn twee PHEV’s met 180 en 225 pk. Ze zijn allemaal voorzien van een achttrapsautomaat. Volgend jaar komt er een volledig elektrische versie van de Peugeot 408. Met een batterij van 50 kWh zal de actieradius rond de 330 kilometer zijn.

Het interieur van de Peugeot 408

Het bestuurdersscherm is verkrijgbaar met Peugeots bijzondere 3D-effect. De ventilatieopeningen zitten tegenwoordig ongebruikelijk hoog (en boven het centrale scherm), zodat ze je gezicht ventileren in plaats van je elleboog. Het centrale scherm zelf is van een behoorlijk formaat en heeft nog een dun touchscreen direct daaronder dat je kunt indelen met je eigen sneltoetsen.

De prijzen voor de Peugeot 408 volgen later. Vergeet trouwens niet de optie voor het Focal-audiosysteem aan te vinken met de Power Flower-subwoofer. Dat wil je.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)