Ha, dacht Peugeot. Wat Audi en Volvo kunnen, kunnen wij ook, maar dan beter. Zodoende introduceren ze nu de 508 RXH: niet alleen een soort XC-allroad-stationdinges, maar ook nog eens een hybride.

Aan boord van deze 508 vinden we het veelbesproken HYbrid4-systeem, waarbij een dieselmotor de voorwielen en een elektromotor zonodig de achterwielen aandrijft. Samen zijn deze blokjes goed voor 200 pk en 450 Nm, lang niet gek dus. Bovendien kan de auto ook volledig elektrisch rijden. Het verbruik blijft zo binnen de perken met 4,2 l/100 km, net als de CO2-uitstoot van 109 g/km.

Natuurlijk is de carrosserie opgeleukt met een flinke hoeveelheid plastic kappen, dikke 18-inch velgen en een stel extra led’jes zodat het plebs ook in de achteruitkijkspiegel kan zien hoe zeer je op stand rijdt. In het interieur zien we een nieuw soort bekleding en een rijke standaarduitrusting, die onder andere bestaat uit een panoramadak, elektrische stoelen, keyless entry en Peugeot Connect-navigatie.

De auto is in september op de autoshow van Frankfurt te bewonderen. Vanaf het voorjaar van 2012 vind je ‘m bij de Peus-dealer.

Reacties