Peugeot is hard bezig om haar modellengamma gelijk te trekken met de schitterende 208 en 508. Dat wil zeggen: die enorme opengesperde waffel, waar we al zo lang tegen ageren, moet verdwijnen. In Parijs stelt het merk, naast een rits conceptcars, daartoe de gefacelifte RCZ voor.

Nou was de RCZ de enige Peugeot waar we die grote muil nog wel van konden hebben; door z’n lage en brede voorkomen paste die er op de een of andere manier wel bij. Maar nu ze ‘m een neus van bescheidener formaat gegeven hebben, beginnen we toch wat te twijfelen. Dit staat ‘m ook erg goed, ingetogener. Of we het mooier vinden, daar zijn we nog niet helemaal uit. Misschien vanwege die ietwat meewarige grijns die ie nu opzet.

Naast de nieuwe grille en bumper kreeg de RCZ ook een gewijzigd logo, nieuwe velgen, een setje led’jes en donkere, minder langwerpige koplampen toegewezen. Er zijn meer opties tot personalisatie, met zaken als stickerpakketten en contrasterende kleurstellingen. En nog veel belangrijker: naast de benzineversies met 156 en 200 pk en de diesel met 163 pk, komt er ook een R-versie met maar liefst 260 pk. Een voorproefje hiervan zal als conceptcar op de autoshow van Parijs staan, in de kleuren van de almachtige Onyx. We like!

Reacties