En daar is ie dan helemaal in het echt, de prachtige Peugeot RCZ, de meest sportieve telg van de 308-familie. Op de IAA is het model voor het eerst in vol ornaat te zien voorzien van de nieuwste versie van de 1.6 THP motor die maar liefst 200 pk voortbrengt.
 
Bijzonder in de styling is de dubbele bolling in het dak. Peugeot spreekt van een 2+2 maar over de ruimte op de achterbank maken we ons zelfs voor kleine kinderen geen illusies. Deze auto is gebouwd rond zijn bestuurder en een eventuele passagier.
 
Overigens komt er ook een dieselmotor, de 2,0-liter HDiF die dankzij het lage gewicht en de goede stroomlijn een CO2-uitstoot heeft van 139 g/km. In Frankfurt staat meteen ook een studiemodel van de RCZ voorzien van hybride aandrijving.
 
De RCZ Hybrid4 heeft de 2.0 HDiF motor van 163 pk die de voorwielen aandrijft. Daarbij komt 37 pk van de elektromotor op de achterwielen. De auto profiteert hiermee van vierwielaandrijving en een CO2-uitstoot in de buurt van 95 g/km!
 
De nieuwe Peugeot RCZ komt volgend voorjaar op de markt en wordt niet in Frankrijk gemaakt, maar bij Magna Steyr in Oostenrijk.

Reacties

Meer van TopGear