Na een succesvolle extractie van informatie over alle modellen van Polestar hadden we nog één prangende vraag voor CEO Thomas Ingenlath. Hoe gaat de Polestar 1 klinken?

De Polestar 1 is de enige in het gamma van het merk met een interne verbrandingsmotor. Het is dus de enige auto van Polestar met de potentie om goed te klinken. Met 600 pk, de wegligging van een sportauto plus een acceleratietijd van onder de 3 seconden zou dat ook wel passend zijn. Uitlaatgeluid kan de boel maken of kraken. Het is voor de beleving wat velgen zijn voor het aangezicht van een auto.

Hoe klinkt het Polestar 1-uitlaatgeluid?

Helaas moeten we je teleurstellen. Als we Ingenlath vragen naar het uitlaatgeluid zegt hij: ‘We zullen er geen feature van maken. Ik denk echt dat het [uitlaatgeluid produceren, red.] iets uit het verleden is. Hij klinkt ouderwets.’ Maar hoe maak je stilte dan nog spannend? ‘Door het niet te verstoren’, zegt Thomas. Dus.

Nogal vaag en zeker niet vertrouwenwekkend. Maar wie weet. Het merk Polestar doet bijna alles op een andere manier dan andere merken. Misschien hebben ze wel de succesformule gevonden. En misschien, heel misschien, zullen we accepteren dan het Polestar 1-uitlaatgeluid zwaar teleurstellend zal klinken.

Reacties

  • Chris heeft op 21 februari 2018 geschreven:

    Wat dacht men dan, dat je bij een elektrische auto kunstmatig motorgeluid laat horen? Dat lijkt mij vrij belachelijk.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)