Polestar bracht vorig jaar de BST Edition 270 uit; een sportieve versie van de 2. Het getal ‘270’ staat voor het aantal stuks dat Polestar bouwde. Blijkbaar smaakten de 270 exemplaren naar meer, dus Polestar komt met nog een speciale uitvoering. Dit is de Polestar 2 BST Edition 230. Of had hij eigenlijk de BST Edition 500 moeten heten?

Het verschil tussen de twee uitvoeringen zit hem in de kleurkeuze. De 230 is er alleen in de groentint Nebula of in het zwart met de naam Space. De racestreep over de lengte van de auto is trouwens optioneel en kost 1.000 piek. Bij de zwarte BST is de racestreep ook zwart. Tussen de zwarte lak en de kleur Nebula zit overigens geen prijsverschil. Ga dus sowieso voor de Nebula.

Ook de stoelbekleding is anders. Die is nu gemaakt van microsuede. Dezelfde stof komt ook terug op het stuur. De BST 230 Edition krijgt voor het onderstel dezelfde aanpassingen als de 270. Zo monteren ze bij Polestar stuggere en instelbare Öhlins. Hierdoor zakt de auto iets door zijn hoeven. Ook krijgt de sportieve Polestar 2 een veerpootbrug voor extra stijfheid.

Specificaties van de Polestar 2 BST Edition 230

De motorisering is bij de speciale Polestar ook hetzelfde als bij de 270 BST. De twee elektromotoren produceren samen 476 pk en 680 Nm. Een sprint van 0 naar 100 km/u gaat in 4,4 seconden en de topsnelheid ligt op 205 km/u. De remmen vóór zijn geperforeerd en geventileerd, meten 400 millimeter en hebben vier zuigers in de remklauwen. Áchter zijn de remmen 10 millimeter kleiner, zijn alleen geventileerd en hebben maar één zuiger.

De 230 exemplaren van de sportieve Polestar 2 verdeelt het merk over Europa en Amerika. Je kunt een Polestar 2 BST Edition 230 bestellen mét een racestreep voor 84.900 euro. Zonder die streep kost de Polestar dus duizend euro minder. In het derde kwartaal van dit jaar moeten de leveringen beginnen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)