Kijk even naar de vorige generatie Mercedes B-klasse en zeg eerlijk: dat straalt geen dynamiek uit. De stoffige uitstraling had de politie als voorbode kunnen beschouwen, want het blijkt dat de dienstvoertuigen het niet leuk vinden om snel te gaan. Met name iets te hard over drempels rijden, blijkt een enorm probleem.

Niet alle agenten in Oost-Nederland zien de nieuwe politieauto’s zitten. ‘De Mercedes uit de B-serie kan volgens politiemensen niet snel over drempels’, zo meldt het AD. De bodemplaat van de nieuwe politieauto schuurt volgens de agenten te snel over de grond. Dus, boefjes, pak een SUV om te ontkomen.

Ook stoepjes blijken een enorme uitdaging voor de B-klasse. ‘Op zich een fijne auto, maar niet als je haast hebt’, zegt een agent tegen het dagblad. Zijn bumper lag er al eens eerder af en zijn bodemplaat moest gerepareerd en verstevigd worden.

In december bleek ook al dat de nieuwe Mercedes B-klasse niet goed bruikbaar zijn voor bestuurders kleiner dan 1,65 meter of langer dan 1,96 meter. De Nederlandse Politiebond heeft een meldpunt voor de dienstvoertuigen geopend voor alle klachten.

Advertentie

Reacties

 • Henk Lunenborg heeft op 25 juni 2019 geschreven:

  Je kan zeggen wat je wilt over Volkswagen, maar niet voor niets karde men bij de politie sinds mensenheugenis rond in dit merk.
  De touran was absoluut als voertuig een goede keus voor onze dienders.
  Japanse auto’s motorisch goed maar als je het portier dichtgooit is het net of je een leeg blikje Amstel een trap geeft.

  Reageer
 • Paul heeft op 5 maart 2019 geschreven:

  Tja…, ambtenaren, puinhoop bij de belasting, het UWV, justitie / politie doen aangiftes etc, CBR als je nieuw rijbewijs moet aanvragen, onzinnige idee over klimaatbelasting (ex bedrijven…) de EU met al zijn idiote ideeen en regels… De ambtenaar staat buiten te roken, lunchen 2 uur per dag, pakken hun koffertje al in om 2.30uur Hebben dienstverband voor 32 uur en krijgen 40 uur betaald ben er vast wel een paar vergeten… Wat een baggerbende…

  Reageer
 • RiCK heeft op 13 februari 2019 geschreven:

  Nee, ik ben geen Mercedes-fan, maar die ultrasaaie Volkswagens waren daarnaast ook nog van die problemenbakken!!!!!
  Ze vallen van de regen in de drup met dat Duitse spul!! Koop toch gewoon een Japanse auto, die zijn uiterst betrouwbaar maar mss wel duurder in de lease.
  Als de leasemaatschappijen niet bestonden dan had Volkswagen ook haast niet meer bestaan!

  Reageer
 • Delano heeft op 13 februari 2019 geschreven:

  De auto vangt te weinig boeven? Geef de politie nu geen snellere auto’s, want anders rijdt ze zich dood. We hebben er al zo weinig dienders.

  Reageer
 • Glenn heeft op 16 januari 2019 geschreven:

  Het voertuig is keurig Europees aanbesteed. Niets mis mee, maar helaas waren de testrijders waarschijnlijk van de Eftelingpolitie of korps Madurodam. Zij passen er wel makkelijk in en van drempels hebben ze daar geen last.

  Reageer
 • Rene Segers heeft op 16 januari 2019 geschreven:

  Er heeft waarschijnlijk iemand veel belang gehad bij overstappen naar dit vreselijke merk

  • Delano heeft op 13 februari 2019 geschreven:

   Waarschijnlijk gestimuleerd door de onderwereld? 😉

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie