Een apparaat waar de gemiddelde Ferrari peentjes van zweet, smeekt om met precisie bediend te worden. Neem de nieuwe dieselbeul van de politie. De agenten hebben een ontzagwekkende 177 pk en 350 Nm koppel tot hun beschikking. Van 0 naar 100 doen de B-klassen in 8,3 seconden. Maar helaas: het atletische hoogstandje uit de fabriek in Kecskemét laat zich niet met de hand bedienen. De schakelflippers in de nieuwe politieauto’s zijn met een druppeltje kit vastgezet. Dit jaar voegen 1.250 Mercedes B-klasses zich in de politievloot. Allemaal met flippers achter het stuur. En allemaal onklaar gemaakt.

Waarom mogen agenten niet flipperen?

‘Er is juist voor een automaat gekozen, zodat politiemensen hun aandacht maximaal op de weg kunnen houden. In het optiepakket van de automaat worden de flippers automatisch meegeleverd. Omdat we juist willen dat agenten niet bezig zijn met schakelen, zijn de flippers onklaar gemaakt’, meldt politiewoordvoerder Sherlo Esajas aan het AD.

Agenten mogen niet flipperen

Advertentie

Reacties

 • D. de Lange says at 2 november 2019:

  Denk dat agenten slim genoeg zijn om een beetje lijm weg te halen 🤣😉🤣

  Reply
 • Robert Joosten says at 21 oktober 2019:

  Dodge Challenger Hemi
  Ford Fusion
  Chevrolet Impala
  Ford Explorer
  Chevrolet Suburban
  etc
  gewoon normale auto’s dus
  niet van die priet prut rommel met allemaal ellende

  Reply
 • hansansfieman@quicknet.nl says at 20 oktober 2019:

  Reply
 • FD says at 19 oktober 2019:

  Ik heb ook van die flippers in de Benz maar daar heb je nu net helemaal niets aan. Het knoppie om de bak op sport te zetten wel 😎 maar daar zit ook een flipperstand tussen…. dan doet hij niets dus

  Reply
 • Sander says at 15 oktober 2019:

  Dus afgekeurd, als iets op de auto zit moet het werken ook

  • Jesse says at 19 oktober 2019:

   Slappe reactie. Als iets op de auto zit hoeft het niet perse een functie te hebben noch te werken, wellicht een idee om met het neusje de apk boeken in te duiken voordat men afkeur begint te huilen.

   Reply
  Reply
 • Henk Prins says at 14 oktober 2019:

  Heerlijk hoor, die Mercs… Te laag voor een drempel in achtervolging, ter laag om lekker snel uit te stappen, te langzaam om echt indruk te maken, met je gordel lekker vastzitten tussen de stoelen… Lang leve de Touran!!! 🤗👍

  • JeeJee says at 29 oktober 2019:

   Dat ligt niet aan de auto, maar aan de gebrekkige aanbesteding!
   Zulke dingen moeten in de aanbesteding opgenomen worden en dat schijnt hier niet het geval geweest te zijn. Anders had de politie geen Mercedes B-Klasse gekocht.

   Reply
  Reply
 • Erik says at 14 oktober 2019:

  Volgens mij heeft dit een andere oorzaak. Als ze bij een handbak door de koppeling heen trappen is het versleten en valt dat onder onderhoud (oorzaak in gebruik). Bij een automaat zal dat vallen onder garantie. Money Money.

  Reply
 • jef says at 14 oktober 2019:

  Hebben ze in België ook gedaan bij vrachtwagens, de cruise controle software matig geblokkeerd, een jaar later alles terug erin wegens teveel stukken met de versnellingsbak. Ze waren vergeten dat je die knop wel nodig hebt voor het achteruit rijden. Dubbel betaald door incompetente bureaucraten.

  Reply
 • F says at 2 oktober 2018:

  dus de leiding bij politie denkt dat agenten niet kunnen autorijden???
  wat een vertrouwen in diegenen die over ons zouden waken.
  kies dan voor een degelijk merk met gewone automaat zonder “ster”allures 😉
  bovendien werken flippers in een automaat anders dan in de formule 1

  Reply

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie