Het Openbaar Ministerie (OM) heeft in Rotterdam zeven nieuwe semi-mobiele flitspalen neergezet, drie daarvan zijn voorzien van een camera en de rest is nep. Wie in Rotterdam dus te hard rijdt, doet mee aan flitspaalroulette. Deze techniek werd eerder toegepast in Groningen en Limburg en blijkbaar waren de resultaten positief. Tilburg krijgt twee van deze palen.

De flitspalen blijven langere tijd op één plek staan, maar zijn wel te verplaatsen. Het zijn dus niet per se mobiele flitsers, maar ook geen vaste flitspalen. Verplaatsbare flitspalen lijkt de meest treffende omschrijving. Door ze nu en dan te verplaatsen, worden hardrijders die Flitsmeister gebruiken verrast. De politie hoopt hierdoor het aantal overschrijdingen van de maximumsnelheid af te laten nemen.

De placebo-palen worden neergezet op plaatsen waar de maximumsnelheid vaak overschreden wordt. ‘Doel van die proef was het testen van de camera en het systeem van de verplaatsbare flitspaal’, zegt Marloes van Kessel van het Parket Centrale Verwerking Openbaar Ministerie (CVOM) tegen RTL Nieuws. ‘Het bleek goed te werken en in de evaluatie was te zien dat het aantal snelheidsovertredingen op die plek duidelijk daalde.’

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear