De hoofdrolspelers in films en series zorgen vaak wel goed voor zichzelf. Ze trakteren zichzelf op mooie speeltjes als de Batmobile of een onzichtbare auto (in het geval van Meerminman). Vaak moeten de hulpjes van deze helden zelf maar uitzoeken hoe ze bij de plaats van bestemming uitkomen. Onnodig, als je kijkt hoe makkelijk het is om een extra autootje te versieren. Een Volvo met mitrailleur op de motorkap volstaat al.

Het Franse politiekorps in het noorden van Frankrijk kwam deze bijzondere Volvo tegen. De matzwarte carrosserie zit vol popnagels en heeft verschillende stickers die kogelgaten moeten voorstellen. Uit de zijskirt steken uitlaatstukjes, al weten we niet of deze echt zijn. Het wapen in ieder geval niet. Bovenop de Volvo zit een rits led-lichten, langs de voorruit zit een snorkel en voorop zit nog een bullbar.

We weten niet of de Belgische bestuurder een bekeuring heeft gekregen van de Franse politie. Wel is het zo dat het in principe verboden is om met een wapen op de auto te rijden, ook als het geen echt wapen is. De Franse agenten konden er in ieder geval wel om lachen. Ze grappen dat de Belgen de Franse wegen te gevaarlijk vonden, en dat ze gerust zijn gesteld door de politie.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear