Een kunstgebit wordt volledig op maat gemaakt voor de gebruiker. Je zult daarom ook niet snel een setje knagers op Marktplaats tegenkomen. Hetzelfde geldt voor een Porsche 911 waar Singer een slinger aan heeft gegeven. Wel kun je van beide zeggen dat ze van een oud vrouwtje zijn geweest. En altijd binnen hebben gestaan.

En toch komt het beide weleens voor (echt waar – bedenk zelf maar wat vreemder is). Zo wil eigenaar van de Porsche 911 ‘Monaco‘ om een onbekende reden van zijn auto af. Singer leverde het kunstwerkje in 2016 af. Sinds de hergeboorte reed de auto slechts 8.100 kilometer.

Singer sproeide de kleur Midnight Blue op de koolstofvezel koets en bekleedde de binnenkant met leer in de kleur Oxblood. Toevallig stond deze 911 ook bij de onthulling van het eerste Nederlandse Singer-project. Daar werd ons verteld dat de eigenaar graag een kuipstoel had, maar voor zijn vrouw een comfortabelere stoel heeft laten monteren. Kijk maar: de stoelen links en rechts zijn verschillend.

De eigenaar koos voor een 4,0-liter zescilinder, goed voor 385 pk. Pas bij 7.200 tpm hoef je met de handbak op te schakelen. De sprint naar 100 km/u duurt ongeveer 3,5 seconden. Niet echt relevant bij een auto als deze, overigens.

Koop de Porsche 911 ‘Monaco’

De wachttijd bij Singer kan inmiddels oplopen tot drie jaar. Dus als je niet kunt wachten, is dit een uitstekende optie. Je zult de auto in Engeland moeten gaan halen, maar geen zorgen: het stuur zit gewoon links. De prijs krijg je te horen bij serieuze interesse. Reken maar op een paar honderdduizend euro.

Foto’s: Mark Riccioni

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)