Porsche heeft geen superchargers in de fabriek liggen. Wil je er dus een op je 911 hebben, dan moet je zelf aan de slag, een tuner inschakelen of zoeken naar andere kant-en-klare ideeën. Eén van die ideeën is deze Porsche 911 restomod van Theon Design, die is uitgerust met een 3,6-liter zescilinder boxermotor met supercharger.

De speciale 964 is gebouwd in opdracht van een Belgische klant. De supercharged boxermotor produceert tussen de 370 en 400 pk. Dat is meer dan genoeg voor een auto die ongeveer evenveel weegt als een Ford Fiesta ST. Met een volle tank komt het gewicht van de restomod op 1.265 kilo. Dat gewicht is ook nog eens beter verdeeld dan doorgaans bij oude 911’jes het geval is.

De prijs van de Porsche 911 restomod van Theon Design

Het vermogen gaat via een handbak met vijf versnellingen en een sperdifferentieel naar de achterwielen. Intussen worden de banden op het asfalt gedrukt dankzij een adaptieve ophanging die speciaal voor deze Porsche 911 restomod werd ontwikkeld. Je kunt hem in vijf verschillende standen zetten zodat je ook op B-weggetjes prima uit de voeten kunt.

Lees ook: Ja, iemand heeft echt een Subaru-boxermotor in een Porsche 911 GT3 gelegd

Klinkt allemaal heel goed, totdat je het prijskaartje ziet. Theon vraagt je om 380.000 Britse ponden (bijna 440.000 euro) over te maken, en dan zul je hier bij het invoeren ook nog belastingen moeten aftikken. Oh, en je moet trouwens eerst even een donorauto zoeken, anders gaat het hele feestje niet door. Nadat je dit alles hebt opgehoest, dien je achttien maanden geduld te hebben voordat je Porsche is omgetoverd.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)