De kleur die je hersenen nu dopamine laten aanmaken, heet Arrow Blue. Naast Mexico Blue en Riviera Blue, is dit een van de prachtige kleuren blauw die Porsche aanbiedt. Niet zo bekend als de andere kleuren, maar minimaal zo betoverend. En dit is de enige Porsche 918 Spyder die de fabriek verliet met deze kleur.

En het interieur?

Het interieur is zwart met gifgroene accenten. De kleurencombinatie groen met blauw is voortreffelijk. Ga maar alvast trainen op knikken en zwaaien, zodat je zeker weet dat je de veiling wint. Jazeker, deze Porsche 918 Spyder gaat onder de hamer. De prijs? Nog onbekend. Je kunt bieden op deze topper aan het Comomeer in Italië rond het einde van mei bij  de RM Sotheby’s Villa Erba veiling.

Om een giga-domper te voorkomen: de waarde van de Porsche 918 Spyder ligt momenteel boven de 1 miljoen euro. Dit exemplaar zag meer van de aarde dan de meeste Porsches 918 Spyder: 10.890 kilometer. Voor een tweedehandsje weinig, voor een collectors item (want dat zijn het helaas tegenwoordig) relatief veel.

Is dit de perfecte Posche 918 Spyder?

Even kijken. Uitstekende kleur, van 0 naar 100 in 2,5 seconde, goed onderhouden door een toegewijde eigenaar… Ja, wij vinden van wel. Oh, de optie voor het Weissach-pakket is aangevinkt door de eerste eigenaar. Dat betekent dat deze Porsche 918 Spyder 45 kilo lichter is door een berg aluminium, koolstofvezel en titanium. En het geeft meteen een goed excuus om op vakantie te gaan naar Italië om even op deze auto te bieden.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear