We kunnen wel aan de gang blijven, maar nadat off the record al eens bevestigd werd wat iedereen allang wist, geeft Porsche het nu eindelijk openlijk toe: de 918 Spyder gaat in productie. Niet zo vreemd, als je bedenkt dat de horden potentiële kopers nog net niet waren begonnen met het sturen van dreigbrieven.

Nu mag Porsche laten zien dat ze bij de introductie van de conceptcar niet zomaar wat uit de lucht gegrepen cijfertjes hebben geroepen. De 918 Spyder zou, ondanks zijn dikke V8 (500 pk) en dankzij zijn elektromotoren (217 pk), gemiddeld slechts 3,0 l/100 km aan benzine verbruiken en 70 g/km CO2 uitstoten. Tenzij je je voet diep in het tapijt begraaft, want dan worden er snelheden tot 315 km/u genoteerd, en rondetijden op de Nordschleife neergezet die de Carrera GT zich doen schamen in een hoekje.

Dit klinkt, als we eerlijk zijn, behoorlijk onmogelijk. Maar de mannen met witte doktersjassen uit Zuffenhausen hebben ons wel vaker verbaasd. We wachten dus geduldig op de marktintroductie van de auto in 2013. Naar verluidt worden er zo’n 1.000 stuks geproduceerd, die voor een schijntje (500.000 euro exclusief belastingen) van eigenaar zullen wisselen.

Reacties