Met de het koude weer op komst is het zaak voor velen om de gekoesterde vierwieler warm en droog weg te zetten voor een winterslaap. Voor de barre en nietsontziende winters die Nederland rijk is, heb je een ruige sneeuwveroveraar nodig. Eentje die niet bang is voor voor 2 hele centimeters sneeuw of temperaturen tot een genadeloze minus vijf graden.

Deze Porsche Cayenne S Transsyberia, die gewoon te koop staat in Nederland, bij Porsche Centrum Gelderland, is de perfecte kandidaat. Deze Porsche (ja, letterlijk deze) reed iets meer dan tien jaar geleden 6.600 kilometer door het onherbergzame deel van Rusland tijdens de Transsyberia Rally. Het onvergeeflijke Nederlandse klimaat zal dus ook geen probleem zijn.

Van de Porsche Cayenne S Transsyberia bestaan slechts 26 exemplaren. Het grappige hiervan is dat het allemaal Cayennes zijn van modeljaar 2007, waar het kenteken 2005 aangeeft. Dit zijn dus de oudste Cayennes van deze generatie die je kunt kopen. Porsche gebruikte destijds pre-productiemodellen voor de rally.

De Cayennes verschillen niet veel van hun productie-tegenhangers. Het opvallendste is de snorkel die de auto 76 centimeter doorwaadhoogte geeft. De luchtvering is specifiek geprogrammeerd voor de Porsche Cayenne S Transsyberia. Lekker comfortabel, dus. De V8 produceert 340 pk en daarmee zit ie in 7,2 seconden op 100 km/u.

Porsche Centrum Gelderland kocht deze auto een paar jaar geleden voor een klant, maar die heeft ‘m inmiddels na goed gebruik weer ingeruild voor een ander speeltje. De unieke Cayenne moet 179.900 euro opleveren. Een koelere manier om de winter door te komen, bestaat niet.

Optielijst van de Porsche Cayenne S Transsyberia

– Verstevigde A- en B-stijlen
– Veiligheidsrolkooi
– Chassisbescherming met traanplaat staal vloeren
– Handrem in plaats van de standaard voet bediende parkeren
– Lichtgewicht sportuitlaat
– Hooggeplaatste snorkel
– Offroad banden dak
– Extra remlichten
– Lier
– passagiersbediend navigatiesysteem

Reacties

  • Chris heeft op 3 oktober 2018 geschreven:

    0-100 in 7,2 sec? Daarmee kun je nauwelijks een ijsbeer voorblijven!

    Volgens mij zit er een nul voor de komma teveel in de vraagprijs, dat is het maximale wat hij normaal waard is.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)