Je zou maar als Porsche 133 dagen na de onthulling van de nieuwe Cayenne-modellen erachter komen dat je de Turbo E-Hybrid vergeten bent. Om je 28 dagen later te realiseren dat je nóg een uitvoering op de plank had liggen. We durven met zekerheid te zeggen dat dit scenario niet de werkelijkheid is, maar toch is het bijzonder: hier is alwéér een nieuwe versie van de opgefriste Porsche Cayenne, de S E-Hybrid.

De S E-Hybrid komt tussen de E-Hybrid en Turbo E-Hybrid in de Porsche-prijslijst te staan. Ook de S E-Hybrid komt er als gewone Cayenne en als Cayenne Coupé. Hij krijgt dezelfde nieuwe luchtvering als de andere Cayennes, waarmee je het verschil tussen de onderstelinstellingen beter zou moeten voelen. Hij staat trouwens op 20-inch velgen en krijgt vier uitlaatpijpen van geborsteld rvs.

Motor en specificaties

De nieuwe Porsche Cayenne S E-Hybrid krijgt een 3,0-liter V6-motor, plus – de naam verraadt het al – een elektromotor. Samen zijn ze goed voor 519 pk en 750 Nm. Een sprintje vanuit stilstand naar 100 km/u gaat in 4,7 seconden en de topsnelheid bedraagt 263 km/u. Een stuk tammer dan de Turbo E-Hybrid dus, die dankzij een 4,0-liter V8 met 739 hybride pk’s in 3,7 seconden naar 100 km/u schiet.

Porsche Cayenne S E-Hybrid (2023)

Wil je de zescilinder even met rust laten? Dan kun je 90 kilometer ver elektrisch rijden dankzij een 25,9-kWh batterij. Een ingebouwde lader van 11 kW zorgt voor een laadtijd van minder dan tweeënhalf uur, afhankelijk van de gebruikte laadpaal. Vanbinnen zijn er comfortstoelen, pedalen gemaakt van rvs en optioneel een extra scherm voor de bijrijder. Een nieuwe filtersysteem moet ‘ziektekiemen en andere schadelijke deeltjes’ buiten de cabine houden.

De prijs van de Porsche Cayenne S E-Hybrid

De nieuwe Porsche Cayenne S E-Hybrid staat vanaf november bij de dealer. Voor de SUV-versie van deze Cayenne ben je tenminste 124.600 euro kwijt in Nederland. In België kost ie minstens 125.326,71 euro. De Coupé is een stukje duurder. Met Nederlandse platen kost hij 129.000 euro. In België ben je tenmisnte 129.664,47 euro kwijt voor de Cayenne S E-Hybrid Coupé.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)