Het is zo ver: na een lange afwezigheid keert Porsche dit jaar terug naar Le Mans. Als fabrieksteam komen ze in actie in de dominerende LMP1-klasse. Ze bereidden zich twee jaar lang voor en ontwikkelden de 919 Hybrid, de meest geavanceerde Porsche ooit, die het op moet gaan nemen tegen de pijlsnelle Toyota's en de almachtige Audi's.

TopGear reist op 14 en 15 juni af naar Le Mans om live mee te maken hoe het de twee Porsches vergaat, en uiteraard maken we jou daar middels onze gloeiende smartphones en onze Twitter en Facebook deelgenoot van. Maar voor het zo ver is, kan het geen kwaad om je even te verdiepen in de legendarische combinatie 'Porsche en Le Mans'. Om je hierbij te helpen, heeft het merk een mooie longread op hun website gezet, doorspekt van heerlijke beelden en fascinerende feiten.

Bekijk 'm hier, en leer alles over de geschiedenis van Porsche op Le Mans, de ontwikkeling van de 919 Hybrid en het team achter de magie. En trappel daarna gerust van ongeduld tot de 82ste 24 Uur van Le Mans van start gaat, op 14 juni 2014 om 15.00 uur…

Advertentie

Reacties

Meer van TopGear

Advertentie