De Aston Martin DB5 van James Bond uit de film Goldfinger zit boordevol gadgets. Je kent natuurlijk de machinegeweren onder de koplampen en de schietstoel. En ander foefje is dat de kentekenplaat kan draaien. Dit met als doel om per land met een ander kenteken te rijden en minder op te vallen. Deze Porsche-rijder heeft iets soortgelijks, maar ongetwijfeld niet om de wereld te redden.

Bij deze plaat van een Canadese Porsche Panamera komt er een soort zwarte hoes over de cijfers en letters. Zo lijkt het net of de plaat zoek is. Inderdaad, dat mag niet. Er staat een boete van 160 euro tegenover in Nederland, maar daar zou het dan bij kunnen blijven. Kúnnen blijven, want doordat de man ogenschijnlijk zonder kenteken reed, werd hij aangehouden.

De politie-eenheid van Halton, een plaatsje vlakbij Toronto, schrijft op Twitter dat ze achter het trucje kwamen bij het onderzoek naar de auto. De bestuurder heeft een knop in de buurt van de stoel waarmee hij de kentekenplaat van de Porsche Panamera kan verstoppen. Of juist weer vertonen. Als je het kenteken elke keer maar heel kort verstopt bij een flitser of trajectcontrole, dan kun je ongetwijfeld een best lang wegkomen met het geintje.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)