Nu is het mooi geweest, vindt Stephan Winkelmann, Lamborghini-baas. Al die mensen die hun Murciélago’s en Gallardo’s platrijden, die moeten maar eens in een minder moeilijk model stappen. Iets waarin ze naar buiten kunnen kijken, waarmee ze gewoon doosjes wijn bij de Aldi kunnen inslaan, en waarmee ze hun bloedjes van kinderen bij hun door onmogelijke drempels omgeven school kunnen afzetten. Kortom: een meer praktische Lamborghini moet er komen, zo zei Winkelmann gisteren bij een Reuters-bijeenkomst. Waarbij praktisch wel een relatief begrip zal zijn.

Noem ons maar gek, maar zo’n auto had het merk aan paar jaar geleden al op een autoshow staan. In de vorm van de vierdeurs Estoque conceptcar. Die er eerst ook zou komen. En toen weer niet. Inmiddels is Land Rover met een auto met bijna dezelfde naam op de markt gekomen, maar dat mag geen belemmering zijn om deze heerlijke machine nu toch eindelijk eens in productie te nemen. Die beslissing is echter nog niet gevallen; de Duitse Italianen kunnen ook zomaar een ander segment aanboren. Stadshybrides of zo.

Hoe dan ook: zodra de hoge piefen er eenmaal uit zijn, zal het zo’n vier jaar duren voordat we de nieuwe Lambo op de weg zullen zien. Kunnen wij wachten? Nee, wij kunnen niet wachten.

Reacties