Met de BMW i3 en i8 was het merk er vrij vroeg bij, maar sindsdien is het stil aan de elektrische kant van het Duitse merk. Daar moet nu verandering in komen. Aan het einde van het jaar verschijnt deze BMW iX3, een volledig elektrische SUV. Hij komt in het aanbod naast de reguliere BMW X3 en de BMW X3 PHEV. BMW geeft alvast een indicatie voor de prijs van de BMW iX3 – dan weet je of je leasebudget toereikend is.

Specificaties BMW iX3

Eerst even de specificaties van de elektrische SUV van BMW. De BMW iX3 komt 440 kilometer ver op één lading, volgens de WLTP-meting. De batterij is 74 kWh groot en het duurt een halfuurtje voordat de accu voor 80 procent vol is. Met 286 pk haalt de auto een topsnelheid van 180 km/u, net als alle auto’s van Volvo. De 0-100-tijd is 6,8 seconden, allemaal dik in orde dus. Je herkent de iX3 aan de dichte grille, dichtere velgen en wat aerodynamische toevoegingen voor minder luchtweerstand.

Dus, wat is de prijs van de BMW iX3?

Voor de prijs van de BMW iX3 mikt de Nederlandse importeur op ongeveer 75.000 euro. Dat is wat duurder dan de Tesla Model Y Long Range, die 64.000 euro kost, en ook iets meer dan de Polestar 2, die net geen 60.000 euro moet opbrengen. Alle auto’s komen ongeveer even ver, maar we vermoeden dat de BMW iX3 net wat luxer is uitgerust dan bijvoorbeeld de Tesla. Gezien de prijzen van de directe concurrenten vermoeden we dat de uiteindelijke prijs nog íéts lager zal uitvallen.

En de BMW i4?

De BMW i4 verschijnt ergens in 2021. Je moet ‘m zien als de elektrische versie van de BMW 4-serie Gran Coupé. Hij komt er alleen als vierdeurs, en niet als coupé of cabriolet. Hij rijdt 600 kilometer ver en schiet in 4 seconden naar de 100 km/u. De prijs van de BMW i4 geeft het merk nog niet op.

Reacties

  • Eddy heeft op 5 juni 2020 geschreven:

    Kom maar op met die iX3 , looks good👍 Alhoewel mijn voorkeur wellicht bij de i4 licht vanwege de aërodynamica en wegligging…. Eerst de prijs afwachten en de standaard Executive uitrusting afwachten. Ik verwacht dat ie wel rijkelijk word uitgerust, dat doet BMW nu namelijk ook al met alle M & E modellen🤞

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)