Lullig voor Renault, maar de grote vraag bij de onthulling van de Clio was toch echt ‘wat gaat Mitsubishi hiervan maken?’. Want de nieuwe ASX is een bijna ongewijzigde kloon van de Captur. De nieuwe Mitsubishi Colt is ook een exacte kopie, maar dan met andere logootjes. En dat is voor de Clio extra vreemd. Goed om te weten trouwens: Renault en Mitsubishi zijn onderdeel van dezelfde alliantie. Het design is dus niet gejat, maar netjes geleend.

De Renault Clio ging heel recent onder het mes voor een nieuw neusje. Daarbij tekende Renault nieuwe dagrijverlichting in de voorbumper; dat zijn die twee opvallende elementen op de hoeken van de voorbumper. Dit zijn eigenlijk twee halve Renault-logo’s (en dan de linkerhelft rechts en andersom). Het is dus niet alleen wat gek dat de nieuwe Mitsubishi Colt rijdt met de gloednieuwe designtaal van Renault; de auto heeft letterlijk gigantische Renault-logo’s in de voorbumper.

Wat is er dan wel anders aan de Mitsubishi Colt?

Zo min mogelijk. Als Mitsubishi te veel zou veranderen, dan zou de auto opnieuw goedgekeurd moeten worden voor de openbare weg. En dat is duur. Door de aanpassingen minimaal te houden, kunnen ze de zogenoemde homologatie overnemen. Daarom blijven de aanpassingen bij de grille, het logo op de achterklep (die nu uitgeschreven staat) en het logo op het stuur.

De motoren zijn ook hetzelfde als in de Renault Clio. De basismotor is een 1,0-liter driecilinder met 65 pk. Dan is er nog een driecilinder met een turbo en 90 pk en de dikste motor is een 1,6-liter met hybridetechniek. Deze heeft 145 pk en een verbruik (op papier) van 4,5 liter per 100 kilometer. Ook het onderstel is waarschijnlijk helemaal hetzelfde afgesteld.

De prijzen zijn nog niet bekend, maar in het geval van de Captur en de ASX ontlopen de prijzen elkaar niet zo. Welke van de twee het voordeligst is, ligt er net aan welke uitvoering en opties je wilt. Bij Mitsubishi krijg je in ieder geval wel 5 jaar garantie. Hou rekening met prijzen die beginnen bij de 23.000 euro voor de Colt. De verkoop start in oktober van dit jaar.

Advertentie

Reacties

 • Henk heeft op 9 juni 2023 geschreven:

  Een Renault met 3 Wybertjes ipv 1.

  Reageer
 • Mr.Benz heeft op 9 juni 2023 geschreven:

  Dus je koopt enkel een Frans stokbrood, met een Japans merkje… De autowereld is allang niet meer wat hij was… 13 in een dozijn hokken

  • Dave heeft op 9 juni 2023 geschreven:

   Dit soort fratsen gebeurt echt al tientallen jaren.

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie