Snik. De droom is voorbij; Project Bloodhound is van de baan. Vandaag hebben de beheerders van het project aangekondigd dat men geen koper heeft weten te vinden en dat ze de spullen gaan verkopen om crediteuren terug te betalen. Het team wilde een poging wagen om het snelheidsrecord op land te verbreken.

Faillissement was een voorbode

Bloodhound kondigde twee maanden geleden al aan dat het geld op was en dat het bedrijf achter het project faillissement had aangevraagd. Het doel was vanaf dat moment om een koper te vinden die de benodigde 25 miljoen pond kon verschaffen, om daarmee de auto naar Zuid-Afrika te brengen waar hij zich aan de recordpoging zou gaan wagen.

Hoewel meerdere potentiële kopers in de afgelopen maanden hun interesse hebben geuit, heeft niemand het project dus uiteindelijk kunnen redden. ‘Ondanks overweldigende publieke steun en betrokkenheid bij een breed scala aan potentiële en geloofwaardige investeerders, was het niet mogelijk om een ​​koper voor het bedrijf en de activa te vinden’, liet de beheerder in een statement weten.

Een treurig einde

Alle apparatuur van derden die nodig was voor de recordpoging zal nu worden teruggeven. Daarnaast zullen de resterende activa van het bedrijf verkocht worden om een maximaal rendement voor de crediteuren en investeerders veilig te stellen. Het is al met al een trieste aftocht voor een ooit zo ambitieus project.

Men wilde een auto op een zo hoog mogelijke snelheid door een woestijn heen jagen en faalde jammerlijk. Maar daarmee is de kous hopelijk niet af. De mensen achter het project richtten zich op het inspireren van de volgende generatie ingenieurs en wetenschappers.

Niet voor niets

De afgelopen tien jaar heeft het Bloodhound-educatieprogramma meer dan twee miljoen kinderen onderwezen en geïnspireerd. Met wat geluk kunnen we daar spoedig de vruchten van plukken. Project Bloodhound zelf is wel voorbij.

Alle ingenieurs, coureurs en wetenschappers keren weer huiswaarts met in hun achterhoofd een recordpoging die helaas nooit werkelijkheid is geworden. Is het tijdperk van landsnelheidsrecords dan nu voorbij? Wij hopen het niet.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear