Vroeg opstaan, stevig doorrijden en het mooiste plekje op de camping pakken is één optie. Maar zou het niet veel makkelijker zijn om het beste plekje van de camping gewoon mee te nemen? We hebben een mooie projecttip voor je: deze oude dubbeldekkerbus ombouwen tot camper met dakterras. Dan hoef je er alleen maar voor te zorgen dat je niet pal naast het toiletgebouw staat, of onder een te lage boom.

Het bovenste dek van de dubbeldekker is al ontdaan van zijn dak, dat scheelt weer wat zaagwerk. De beginselen voor een keukentje zijn al aanwezig, net als een zithoek. De bus komt uit 1965 en werd toen verkocht als Daimler Fleetline. Vanaf de jaren zeventig droeg dit model het merk Leyland. Er ligt een dieselmotor van het Britse merk Gardner & Sons in. Volgens Countrybus.org is de bus in de jaren tachtig zijn dak verloren om sightseeing-tours te doen in Londen.

Wat moet je nog doen?

De buitenkant van de bus toont zijn leeftijd, maar een beetje patina voegt ook wel karakter toe. Een keertje goed wassen kan nooit kwaad. Volgens de verkoper moet je sowieso de koplampen vervangen en zo hier en daar wat stukken van de kabelboom vernieuwen. Niet heel gek voor een bus uit 1965. Wel is het ding alvast voorzien van een nieuwe dieseltank. De tellerstand is slechts 10.186 kilometer (al mag je aannemen dat de bus al eens klokje rond is geweest).

Als je de dubbeldekker technisch in orde hebt gemaakt, moet je uiteraard nog even aan de slag met het interieur. Een beetje handige klusser kan er zo een knap bed in bouwen, gordijntjes ophangen en bovenin wat vlondertegels en kunstgras leggen. Een kamado-barbecue kun je los meenemen. Oh, en vergeet de koelkast voor de drankjes niet. Zorg wel dat boven alles vast ligt (of naar binnen te sjouwen is), want het afdekzeil kun je niet tijdens het rijden gebruiken. De camper met dakterras in spe staat in België te koop voor 13.500 euro.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear