Bezoekers van Belgische of Engelse bangerraces (de Maldonado onder de autosporten) kennen dit fenomeen vast wel, maar voor wie normaal enkel trouw F1 kijkt, is dit een van de bizarste sporten ter wereld. We hebben het over Ramp Rollover, waarbij de bedoeling is dat je een auto met flinke snelheid met twee wielen over een schans stuurt, om zo een mooie A-Team-waardige rol te maken. De winnaar? De persoon die de spectaculairste koprol maakt, maar de échte winnaar is het publiek.

Even voor de duidelijkheid: er zit dus een bestuurder in de auto. We vroegen Autorodeo Nederland hoe het zat met veiligheid. ‘De eisen zijn volgens mij minimaal vierpuntsgordel, een staander achter de stoel en een staander op de plek waar normaal de voeten van de passagier zit. Verder de auto leegmaken. Ik weet niet of het hier verplicht is om een losse benzinetank te monteren. Dat is in Engeland altijd wel verplicht’, vertelden ze aan TopGear.

In Nederland is de sport nog schaars. ‘Het is weleens in Nederland geprobeerd. Ik dacht afgelopen jaar in Mariënvelde, alleen was dat op een zandbaan en dus totaal niet ter vergelijken met Warneton.’ De Ramp Rollover Competition wordt in België vaak in september gehouden tijdens het Europees kampioenschap bangerracen, op de CAMSO Autospeedway (ook wel Warneton Speedway genoemd). Bekijk hieronder de compilatie van 2018 en 2019.

Ramp Rollover is de vreemdste autosport

Advertentie

Reacties

  • Rene heeft op 8 april 2020 geschreven:

    Echt Hollanders he . Heerlijk

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie