Je zag Jeremy een paar weken geleden op tv al losgaan met een fotootje en een schaar, en hij had nog gelijk ook. Land Rover sloopt het dak van onze Auto van het Jaar 2011 en stelt het resultaat voor op de autosalon van Genève.

Voorlopig zet Land Rover de Evoque Convertible alleen als conceptcar neer om de reacties te peilen. Mocht iedereen er nu laaiend enthousiast over blijken, dan zouden we hem binnen een paar jaar wel eens op de weg kunnen zien. Misschien. Design-opperhoofd Gerry McGovern zegt dat hij vooral de lijnen van het origineel heeft willen behouden, en dat lijkt te zijn gelukt. Naast een mooi stoffen dakje beschikt de Evoque Convertible ook over een drop-down achterklep en ROPS, wat grappiger klinkt dan het is (roll-over protection system).

In totaal is de Convertible, ondanks vele structurele verstevigingen, slechts zo’n 75 kilo zwaarder dan de gesloten versie. Hij staat op 21 inch lichtmetaal en is natuurlijk volgehangen met al het moois wat Land Rover op de Evoque kan leveren, zoals een groot touchscreen en prachtig leer. Wat ons betreft mag ie komen; het is weer eens wat anders.

Reacties