Of eigenlijk: pk'tjes. Was voorheen de SI met z'n 240 pk de sterkste Evoque die je kon krijgen, vanaf nu moeten snelheidsfreaks met een zwak voor Victoria Beckham toch echt even doorsparen voor deze Autobiography Dynamic. Die alles behalve zo stom is als z'n naam doet vermoeden.

Zoals bij alle Range Rovers staat de toevoeging Autobiography voor schaamteloze luxe. In deze uitvoering krijgt de Evoque een nieuwe grille, bumper en 20-inch velgen mee, een paar koplampen die door Land Rover als 'juweelachtig' worden omschreven, een hoop leer op en om de stoelen en een ware explosie van logootjes. Bij de 'gewone' Autobiography houdt de verwennerij hier op. Zo niet bij de Dynamic.

De 2,0-liter turbomotor levert in de duurste Evoque maar liefst 285 pk en 400 Nm, waarmee ongetwijfeld belachelijke prestaties neergezet kunnen worden. De negentraps ZF-automaat is afgestemd op de extra krachten en reageert scherper. Ook is het onderstel onder handen genomen met nieuwe geometrie, stuggere veren en aangepaste adaptieve dempers, en reageert de besturing preciezer dan bij de standaard Evoque. De Autobiography Dynamic komt altijd met actieve vierwielaandrijving, torque vectoring braking en grotere voorremmen van 350 mm.

De prijzen voor de nieuwe top-Evoque zijn nog niet bekend.

Reacties