Na bijna zes jaar – ja, zo lang rijdt ie alweer rond – heeft Land Rover de Range Rover Velar een kleine make-over gegeven. De luxe SUV krijgt een nieuwe grille die niet langer lijkt op een stuk kippengaas. Daarnaast is er een slanker display op de middenconsole. Hiermee laat Land Rover zien dat het bij de sportieve Range Rover liever wat meer technologie toevoegt dan wat meer vermogen.

Naast de nieuwe grille krijgt de Velar ook een lagere achterbumper – een onmiddellijke verbetering – om de nieuwe look compleet te maken. Vanbinnen is er dus een nieuw scherm dat niet langer in het dashboard verwerkt zit, maar erboven lijkt te zweven. Ook kun je nu gebruikmaken van de assistent van Amazon, Alexa, waarmee je bijvoorbeeld je garagedeur alvast kunt openen door het aan haar te vragen. Als je een slimme garagedeur hebt, dan.

Nog meer veranderingen aan de Range Rover Velar

Voor software-updates hoef je met deze Velar niet meer naar de dealer. Net als bij BMW, Audi en Mercedes zijn er nu over-the-air updates – welkom in 2023. Een andere upgrade is een actief noise-cancelling systeem dat de rijgeluiden dempt, waardoor het nóg stiller wordt in de cabine. Er zit trouwens geen leer meer in het interieur; dat is ingeruild voor veganistisch materiaal. Tot slot wordt de lucht in de Range Rover Velar nu optioneel gezuiverd.

Land Rover doet nog wel iets onder de motorkap van de Velar. De oude batterij van de plug-in hybride is vervangen voor een 19,2-kWh lithium-ion exemplaar. Daardoor kun je nu 64 kilometer ver komen in de elektrische modus. Je kunt de Range Rover Velar met facelift op dit moment al configureren bij Land Rover. Voor de goedkoopste versie, de Velar S, betaal je in Nederland ten minste 85.510 euro.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)