De officiële benaming voor deze SUV is, bereid je voor, de Land Rover Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition. Deze Velar is het tweede model van Land Rover dat de naam SVAutobiography Dynamic mag dragen. De Velar werd in 2018 bekroond op de World Car Awards met het beste design en dat vraagt natuurlijk om een dikke upgrade.

Zeer exclusief

Exclusiviteit is het woord van de dag bij Land Rover. De Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition is slechts één jaar leverbaar en wordt beperkt geproduceerd. Deze Velar SVAutobiography Dynamic is de krachtigste Velar die er op dit moment is. Land Rover Special Vehicle Operations ontwikkelde de beul.

De Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition haalt 550 pk uit een 5,0-liter V8 met supercharger. Van 0 naar 100 km/u doet hij in een vlotte 4,5 seconden en de topsnelheid is 274 km/u. De stampversie is voorzien van 21-inch velgen. Als dat nog niet groot genoeg is, kun je ook voor 22 inch kiezen.

Zo’n bak vermogen vraagt om betere koeling en het liefst minder luchtweerstand. De nieuwe voorbumper is voorzien van grotere luchtinlaten en een nieuwe grille; sportieve sideskirts en een nieuwe achterbumper met vier dikke geïntegreerde uitlaten horen er ook bij. De kleur Satin Byron Blue is exclusief voor deze editie (want daar draait het om bij Range Rover).

Het interieur is afgewerkt met een nieuw sportstuur met geperforeerde en dubbel doorgestikte Windsor-leren bekleding. Verder zijn er extra details, zoals de kenmerkende transmissieknop en gefreesde draaiknoppen met een kenmerkend motief voor een nog luxueuzer gevoel. Een koolstofvezel interieurpakket staat op de optielijst.

Specificaties van de Range Rover Velar SVAutobiography

Keek je eerst naar een Fiat Panda, dan hoef je deze Velar niet te overwegen. De Nederlandse prijzen beginnen bij 171.760 euro. Dat is bijna 100.000 euro meer dan de instapper. Mocht je een beetje zuinig willen rijden met je muscle-SUV, dan kun je volgens Land Rover 483 kilometer ver komen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)