[tg_video]//www.youtube.com/embed/WPkYb7_rMaA[/tg_video]

Daar is ie weer: Jon Olsson, professioneel skimeneer en verantwoordelijk voor wereldwijd opverende internetters wanneer hij weer eens ergens verschijnt in een supercar met bijpassende dakkoffer. Inmiddels is de nieuwigheid daar een beetje vanaf, dus pakt hij het deze keer anders aan: hij filmde hoe hij zijn Le Mans-achtige Rebellion racer – waarmee hij binnenkort aan de start van de Gumball Rally staat – tegen een besneeuwde helling op reed.

De Rebellion R2K kost een halve euroton, weegt 1.000 kilo en wordt aangedreven door de 5,2-liter V10 uit de Audi R8, voor de gelegenheid opgekieteld tot 600 pk. 'Ik dacht eerst aan een Audi RS6', zegt Olsson, 'maar dat vierwielaangedreven Audi's het goed doen in de sneeuw, dat wisten we al. Dus gebruikten we de Rebellion en een stel winterbanden in de maat 315 breed om erachter te komen wat er zou gebeuren als we een echte racer op de skipiste los zouden laten.'

Hij kreeg advies van een (niet bij naam genoemde) F1-coureur en van een stel bestuurders van sneeuwploegen, maar ja: geen van hen had ooit een prototype racer tegen een sneeuwhelling op gejaagd. Jon Olsson nu wel – klik hierboven om te zien hoe het ging.

Reacties