Kun je écht niet wachten tot 2030 om te gaan rekeningrijden? Dat kunnen we ons niet voorstellen, maar in het geval het wel zo is, hebben we goed nieuws. In Frankrijk is Stellantis nu begonnen met Electric As You Go, wat sterk lijkt op rekeningrijden. Het programma moet binnenkort uitbreiden naar andere landen in Europa. Zie het als een nieuwe constructie voor private lease.

In Frankrijk betaal je voor het programma het vaste bedrag van 110 euro per maand. Voor elke gereden kilometer komt daar dan nog 7 cent bij. Daarbij mag je kiezen uit een Peugeot e-208, Opel Corsa-e of een Opel Mokka-e. Het programma is gericht op mensen die hun oude auto willen verkopen en voor niet al te veel geld elektrisch willen gaan rijden.

Grappig genoeg moet je wel minimaal 500 kilometer per maand rijden. Het is niet zo dat je de laatste dag van de maand verplicht nog een paar uurtjes moet rijden, maar je krijgt standaard een rekening voor 500 kilometer. Het maandbedrag is dus altijd minimaal 145 euro plus nog 7 cent voor elke kilometer boven op die 500 kilometer. De actieradius van de EV’s ligt trouwens rond de 350 kilometer.

Rekeningrijden in een Opel of Peugeot in Nederland

Wanneer het rekeningrijden met Opel en Peugeot naar Nederland komt, is nog niet bekend. Stellantis Nederland laat weten dat ze nog niets concreets kunnen melden, maar dat er ‘het een en ander in ontwikkeling is’. De prijs per kilometer zal hier naar verwachting net even anders zijn. Ook wil Stellantis in de toekomst het aanbod van elektrische auto’s voor Electric As You Go uitbreiden.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)