Volgens Opel gaf de GT X Experimental uit 2018 aan hoe de auto’s van het merk er in 2025 uit zouden zien, maar blijkbaar kunnen de Duitsers niet wachten. Je kijkt naar de nieuwe elektrische Opel Mokka, die je kunt zien als de productieversie van het eerdergenoemde studiemodel. Ziet er best geinig uit, toch? Het hoge alternatief voor de Opel Corsa komt ook met benzine- en dieselmotoren, maar net als de kleinere hatchback mag de stekkerversie het spits afbijten.

Specificaties elektrische Opel Mokka

De nieuwe Mokka leent de aandrijflijn van de Corsa-e en de andere stekkerauto’s van PSA. Dat betekent een elektromotor van 136 pk en 260 Nm, een batterij van 50 kWh en de mogelijkheid om binnen 30 minuten voor 80 procent op te laden. De elektrische Opel Mokka komt 322 kilometer op één lading volgens de WLTP. Het is mogelijk om de Mokka-e met 3-fase op te laden.

Hoewel de elektrische Opel Mokka nu meer SUV lijkt dan voorheen, is de hoge hatchback 12,5 centimeter korter dan de oude. Wel is de wielbasis groter (2 hele millimeters). Daarnaast is hij 1 centimeter breder en is er plek voor 18-inch wielen. Volgens Opel is de Mokka de eerste met het nieuwe Vizor-familiegezicht. ‘Dat strekt zich in één vloeiende lijn uit over de gehele breedte van de auto, strak onder de motorkaplijn’, aldus Opel.

Prijzen Opel Mokka-e

De prijzen van de elektrische Opel Mokka zijn nog niet bekend, maar we kunnen wel een gokje wagen. Hij zal net iets goedkoper zijn dan de technisch identieke Peugeot e-2008 die 40.930 euro kost. De Corsa-e staat voor ruim 4.000 euro minder in de prijslijst dan de e-208 van Peugeot. Zullen we de prijs van de Mokka-e inschatten op zo’n 36.000 euro? Benzineversies zullen wat goedkoper zijn. Aan het begin van 2021 verschijnen de eerste exemplaren bij de dealer, maar bestellen kan al binnenkort.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)