Wie zijn zinnen heeft gezet op een wat kleinere SUV-achtige, krijgt het zo'n beetje met de dag lastiger om een keuze te maken. Zo'n Opel Mokka is al leuk, die aanstormende Peugeot 2008 lijkt ook heel niet onaardig en dan komt ook deze blikvanger van Renault er nog aan: maak kennis met de Captur!

Hij staat pas in maart op de Salon van Genève, en tot dan houdt Renault zich koest wat betreft de nadere details van de Captur. Dat wil zeggen: uiteraard kieperen de Fransen wel weer de hele emmer marketing-blabla over ons en jullie heen, door te spreken over 'de expressieve stijl en de rijpositie van een SUV, de ruimte en modulariteit van een MPV en de wendbaarheid en het rijplezier van een hatchback.' Ben je daar nog?

Maar goed, de technische basis is de Clio, dus ga er gerust vanuit dat alles wat je in die auto kunt krijgen qua motoren en uitrusting, ook in de Captur te vinden zal zijn. Renault maakt er weer een drukke en kleurige boel van: de carrosserie barst haast uit zijn voegen van de vouwen en lijntjes, en zo'n dak in een ander kleurtje doet het ook altijd wel. Wat nog wel leuk is om te melden: die naam komt natuurlijk van de concept car die ze twee jaar geleden (ook in Genève) lieten zien. Dat was een (uiteraard aanzienlijk extremer) coupé-achtig mini-SUV'tje dat onmiddellijk alle harten stal. Dus wie weet, heel misschien, als deze vijfdeurs een beetje aanslaat…

Onze eerste indruk van de Captur: cool! En van alle recente rij-ervaringen in de nieuwe Clio werden we ook al bijzonder vrolijk, dus de Captur heeft zo op het oog alles in huis om een geducht ventje in dit segment te worden. Wat jij?  

Reacties