Dit is hem dan echt. Na wat gelekte foto’s geeft Renault nu het officiële beeld vrij van de gefacelifte Clio. De fabrikant introduceert bovendien een sportieve GT-versie en zet een betaalbaar Carminat TomTom navigatiesysteem op de optielijst.
 
De grootste wijziging zit hem natuurlijk in het nieuwe front met een andere bumper en gewijzigde koplampunits, die -zo lijkt het- rechtstreeks uit de schappen van de nieuwe Mégane zijn gehaald. Ook het lijnenspel van de achterlichtunits en de achterbumper is aangepast. En de kwaliteit van het interieur is volgens de fabrikant dankzij andere materialen naar een hoger plan getild.
 
Voortaan is er ook een GT-versie te koop van de vernieuwde Clio. Een wannabe (?) sportieveling die in dit geval uitsluitend in de kleur Blue Malte geleverd wordt. Het front verschilt iets van de gewone Clio, verder zien we zijskirts, een achterspoiler en een dubbele uitlaat. Binnenin de onvermijdelijke alu-pedalen en sportstoelen met GT-opdruk. Wat betreft het motorische geweld tasten we nog in het duister.
 
Tot slot nog wat navi-nieuws. Ook Renault is een samenwerking aangegaan met TomTom en biedt volgens eigen zeggen tegen een schappelijke prijs het zogeheten Carminat TomTom-systeem aan, dat een plaatsje vindt in het bovenste deel van de middenconsole.
 
Eind mei staat de vernieuwde Clio bij de dealer.

Reacties