In Parijs toonde Renault onlangs de DeZir Concept. Compleet met achterwielaandrijving, heel veel kevlar en elektropower zou deze supercar serieuze prestaties neer moeten kunnen zetten. Alleen zouden we daar nooit achter komen, want het was toch maar een conceptcar. Dachten we.

Renault overweegt momenteel om de DeZir in een beperkte oplage in productie te nemen. Dit omdat het ze wel tof lijkt om de Tesla Roadster wat wind uit de zeilen te nemen. Dat betekent dat de DeZir a) niet meer dan 100.000 euro mag gaan kosten, en b) z’n opgegeven prestaties ook echt waar moet maken. Dat houdt in: van 0 naar 100 in ongeveer 5 seconden, een gelimiteerde topsnelheid van 180 km/u en een actieradius van 160 kilometer.

Het zal nog een uitdaging worden om de DeZir, met al die extreem lichte materialen, voor die prijs in de markt te zetten. Of het moet natuurlijk een prestigeproject zijn, zoals de Veyron, waarbij elk exemplaar met dik verlies wordt verkocht. Hoe dan ook: een model als dit heeft Renault sinds de Spider niet meer gevoerd, dus het wordt hoog tijd.

Mocht de DeZir echt komen, dan hopelijk wel met die volslagen maffe deuren. En met stoelen.

Reacties

Meer van TopGear