Pieter Post, Pieter Post, met z’n poes, verdient de kost. In z’n rode wagen. Zon of regenvlagen. Brieven, pakjes brengt hij door het land.

Zo, nu zit het liedje nu in je hoofd. Graag gedaan. Op de redactie kunnen we het bekende themaliedje van Pieter Post niet meer uit ons hoofd krijgen na het bekijken van deze foto’s van de nieuwe Renault EZ-Flex. Gedeelde smart, en zo.

Het is 2019 en dat betekent dat er nieuwe tijden voor de deur staan. Letterlijk en figuurlijk. De Renault EZ-Flex is een volledig elektrisch bestelbusje en belooft een ‘autonome en verbonden’ rij-ervaring. Tot zover heeft autonoom rijden ons nergens gebracht, maar elektrisch en verbonden, dat geloven we direct.

Het idee van Renault draait bij connectiviteit niet om bluetooth of Apple CarPlay. De auto houdt de geo-locatie, de kilometerstand, de actieradius, de snelheid en het aantal bezorglocaties bij. Dit om het gebruik te begrijpen en het product te verbeteren.

De Renault EZ-Flex wordt gebruikt voor de toekomst

Verschillende professionals, bedrijven, steden en gemeenten in Europa zullen een Renault EZ-Flex te leen krijgen in de komende twee jaar. Renault kan op deze manier data verzamelen voor de toekomstige, autonome bestelbusjes. Gelukkig zal al deze data niet verkocht worden aan de hoogste bieder.

Volgens Renault worden er in 2050 vier keer zoveel pakketjes bezorgd. De Renault EZ-Flex heeft 25 procent meer ruimte dan een nieuwe Land Rover Discovery en een bereik van 100 kilometer moet voldoende zijn om het harde werk te doen. Wie weet staat Pieter Post volgende week bij jou voor de deur. Of alleen zijn bestelbusje, zonder bezorger.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)