Er bestaan weinig auto’s waarvan we een sportievere versie niet toejuichen. Een snelle Dacia? Tuurlijk, kom maar door. Een net iets te snelle Espace? Ja hoor, waarom ook niet. Een Renault Kangoo met meer dan 200 pk? Eh, nou, hoeft niet hoor. Deze Renault Kangoo met Mégane RS-motor bewijst dat we niet te snel moeten oordelen.

De 2,0-liter turbomotor met 225 pk komt uit een Renault Mégane RS die in beslag genomen was. Door de transmissie uit een Clio Sport te pakken, paste het geheel in de Renault Kangoo. Alle motoraccessoires, zoals de koelelementen en de volledige kabelboom, komen uit de Mégane RS om er zeker van te zijn dat de boel soepel blijft lopen.

Renault Kangoo met Megane RS-motor leent ook het subframe en de remmerij van de Clio Sport. De stuurkolom, de tellers en het stuur komen dan weer van de Mégane RS. Alle overbodige materialen werden in de kliko gedumpt waardoor de sleeper nu ongeveer 950 kilo weegt. Volgens de eigenaar zijn de prestaties goed genoeg om een Audi S4 het leven zuur te maken.

Of ga je liever voor een Renault Kangoo met 500 pk?

Renault Kangoo met Mégane RS-motor

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)