Bij Renault profiteren ze al enige tijd van de gemakzucht van ‘de nieuwe cabriorijder’ met hun metalen klapdak-Mégane. Dat gaat zelfs zo lekker dat ze onlangs ook een dergelijke versie van de Twingo, de Wind, hebben aangekondigd. En omdat ze toch bezig waren doen ze er ook maar meteen een nieuwe Mégane CC bij.

Deze nieuwe CC heeft een glazen bubbeldak. Dat is natuurlijk loeiheet in de zomer, maar ja, juist daarom kun je ‘m dus openklappen. Het ziet er in ieder geval poepsjiek uit. Ook nieuw: een 80% stijvere carrosserie en elektrische stuurbekrachtiging voor een beter weggedrag, een EDC-transmissie met twee koppelingen voor een ontspannen linkervoet en een voorruit die deze keer niet tot aan de achterpassagiers reikt voor een evenwichtiger ontwerp.

In de kofferbak kun je 417 liter aan koffers kwijt, tenzij je het dak open wilt doen; dan wordt dit gehalveerd tot 211 liter. Net als alle Méganes heeft de CC een hoop standaard spulletjes aan boord, zoals gescheiden airconditioning, bi-xenon koplampen en Carminat TomTom-navigatie. Motorisch kun je kiezen uit drie benzines - de 1.6 met 110 pk, de TCe 130 (Turbo Control Efficiency) en de 2.0 met 140 pk met CVT-transmissie - en drie diesels. Dit zijn de bekende beroetfilterde dCi’s met 130 of 160 pk, en een versie met 110 pk die ook met de nieuwe EDC dubbelkoppelbak te krijgen is.

Zit er iets voor je bij? Vanaf deze lente kun je de nieuwe Mégane CC bestellen. Op de Autosalon van Genève zal hij voor het eerst aan het publiek worden getoond.

Reacties