Renault laat er geen gras over groeien: de Talisman en Talisman Estate zijn nog niet droog achter de oren of het volgende gloednieuwe model komt eroverheen. En niet zomaar eentje: dit is de nieuwe Mégane.

In de aanloop naar de IAA Frankfurt, volgende week, heeft Renault bovenstaande foto's vrijgegeven. Helaas laten ze verder nog maar weinig informatie lost. De info die ze geven, betreft vooral een hoop kleverige zinnen aan design-geleuter, zoals 'het nieuwe merk-DNA uit zich in breed gevormde schouders en een voorzijde volgens Renaults nieuwe ontwerpidentiteit' en 'de nieuwe lichtsignatuur, zowel overdag als 's nachts zichtbaar, spreidt zich uit over de achterzijde om deze visueel te verbreden'. Alles wat wij erover kunnen zeggen is: hállo zeg, is dat ons even een smakelijk ogende Mégane.

Laurens van den Ackers nieuwste ontwerpideeën bevielen ons bij de Talisman al opperbest, en hiermee laat Renault zien dat deze zich ook uitstekend naar een compactere auto laten vertalen. Enkele cijfers weet het merk nog net los te laten: zo weten we dat de nieuwe Mégane iets lager zal zijn dan z'n voorganger (-25 millimeter) en een langere wielbasis zal hebben (+28 millimeter). Ook de spoorbreedtes werden vergroot, wat zomaar eens zou kunnen duiden op een behoorlijk prettig weggedrag.

Een leuk weetje: deze Mégane zal vanaf het begin van zijn carrière ook meteen als GT te krijgen zijn (de blauwe auto op bovenstaande foto's), met een sportiever ontwerp en zaken als 18-inch velgen, chromen uitlaatpijpjes en 'een spoiler, geïnspireerd door de wereld van de F1'. We gaan er stiekem een beetje van uit dat hier ook een of meerdere prettig vlotte motoren bij horen, maar dat merken we vanzelf.

Reacties