Er komt een nieuwe Twingo aan en Renault plaagt ons ermee. Zo lieten ze eerder de rare Twin'Z conceptcar zien, al werden we daar niet echt warm of koud van. Dit, daarentegen, lijkt er meer op.

Dit is de Twin'Run Concept. 'The city car with a kick!' zegt Renault, inclusief uitroepteken. Dat is geen onzin: de Twin'Run heeft een V6-middenmotor – net als de oude, dolle Clio V6 – met maar liefst 320 pk. Dat klinkt als iets dat op een circuit thuishoort, en dat klopt ook. Het buizenchassis van de Twin'Run is afgeleid uit de racerij, en de 3,5-liter motor en sequentiële zesbak komen ook daadwerkelijk uit de Mégane Trophy-auto. Het kleintje maakte vandaag zijn debuut op het stratencircuit van Monaco, tussen de vrije trainingen van de F1 door.

De Twin'Run is breed en bonkig en heeft z'n wielen op de uiterste hoeken staan. In het blauw met rode strepen, en met een stel led-schijnwerpers op z'n neus, ziet ie er fantastisch uit. Op z'n flanken prijkt een grote '5', een verwijzing naar de legendarische Renault 5 rallyauto uit de jaren '80. De carrosserie is uiteraard gemaakt van koolstofvezel. Het propje weegt dan ook slechts 950 kilo en heeft een gewichtsverdeling van 43/57, mede doordat de radiateur en de benzinetank aan de voorkant zitten. Hij beschikt over een sperdifferentieel, waarmee je niet alleen moeiteloos donuts kunt draaien, maar ook in 4,5 seconde van 0 naar 100 km/u kunt sprinten. De topsnelheid van de Twin'Run is 250 km/u.

Oh, en we zouden bijna vergeten dat dit toch wel de sterkste hint is naar het uiterlijk van de nieuwe Twingo die we tot nu toe gekregen hebben. Maar dat kan ons op dit moment weinig schelen, aangezien we zijn afgeleid door deze knotsgekke trailer die nog knotsgekker is dan de auto zelf. Petje af, Renault.

 


Reacties