Roffel de roffel de roffel, Renault herintroduceert de Gordini! En wat blijkt, het is gewoon een bestickerde en extra compleet uitgeruste Twingo RS. Vorige week zat er nog een hoesje omheen. Maar vanaf vandaag staat de Renault Twingo Gordini R.S. tot en met 10 januari in het Atelier Renault aan de Champs Elysées in Parijs. En vanaf maart kan iedereen er de weg mee op.
 
De Gordini moet worden gezien als een speciale serie op basis van de RS-versie. Dat betekent dat de Gordini’s een extra compleet uitrustingsniveau kennen met in de Twingo onder meer leer in zwart/blauw, leer op de portierpanelen, zwart/blauw stuur met twee witte strepen, blauwe toerenteller en een specifieke dashboardafwerking.
 
Technisch is de Gordini niet anders dan de RS met zijn Sport chassis en de 133 pk 1,6-liter motor. De Gordini komt er alleen in zwart of blauw, heeft specifieke 17 inch wielen, climate control, uitschakelbaar ESP, extra donker getint glas en een Radio Renault. Het enige verschil met een actiemodel, de Twingo Gordini blijft onbeperkt leverbaar.

Reacties