De letters RS staan voor Renault Sport. Naast het bouwen van Formule 1 auto’s en motoren, houdt deze tak van de Franse gigant zich ook bezig met het opwaarderen van gewone huis-tuin-en-keuken modellen, zoals de Clio en Mégane.
 
Zeker met de komst van de Cup-versies staan deze auto’s voor betaalbaar, sportief rijplezier. En in die lijn sluit nu ook de nieuwe Twingo RS aan. Nog nooit heeft er een dergelijk grote motor in de Franse dwerg gezeten, een 1,6 liter 16V met een vermogen van 133 pk. En daarmee is het leuk spelen: een top van 201 km/u en een sprintje in 8,7 seconden.
 
Spelen is leuk, maar het moet wel te betalen zijn en daarin komt Renault haar liefhebbers tegemoet door voor deze racy Twingo 16.595 euro te vragen. Daarvoor loopt de auto niet over van de accessoires. Airco (995 euro) en gordijnairbags (295 euro) vergen een extra greep in de portemonnee. ESP is wel standaard.
 
De auto is net als de Clio en Mégane verkrijgbaar met een stugger Cup Chassis (600 euro) waarbij de carrosserie 4 mm dichter op het wegdek komt en de 17 inch wielen worden voorzien van 195/40R17 banden. Daarmee wordt het een aantrekkelijk totaalpakket. Even wachten tot oktober, dan verlaten de eerste exemplaren de dealers.

Reacties