Rivian – maker van bloedsnelle en avontuurlijke EV’s in spe – gaat elektrische voertuigen bouwen voor Lincoln, het luxemerk van Ford. Om welk voertuig het exact gaat, moet het merk nog verklappen. Zeker is dat de nieuwe elektrische Lincoln op het skateboard-platform staat van Rivian. Je weet wel, dat ding dat op z’n plek kan keren. Het nieuwe automerk moet zijn eerste auto nog bouwen, maar gaat ook graag aan de slag voor Ford.

Rivian onthulde in 2018 de R1T en de R1S, een pick-up en een SUV. De keuze uit batterijpakketten lopen uiteen van 180 kWh tot 105 kWh groot met een actieradius van 640 km tot 380 km. Dat zijn serieuze waardes, als je ziet dat het grootste accupakket in een Tesla 100 kWh meet. Elk wiel ontvangt zijn eigen elektromotor met 200 pk, waardoor een 0-100-tijd van zo’n 3 seconden mogelijk is. Dat zijn prima waardes voor een luxemerk, dacht Ford en investeerde 500 miljoen dollar in het EV-merk uit Michigan.

Die investering werpt nu z’n vruchten af in de vorm van een elektrische Lincoln. Deze komt in het gamma naast de Mustang Mach-E en de volledig elektrische Ford F-150. En gezien de uitstoot van precies 0 gram CO2 per kilometer, zou het een uitstekend voertuig zijn om de Nederlandse markt te betreden. Kom maar op met de foto’s van dat ding.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear