Een lust voor het oog zijn ze zeker. Alleen kunnen de beelden in dit geval maar de helft van het verhaal vertellen. Op Laguna Seca in Californië was zaterdag een bijzondere collectie van indrukwekkende bolides te bezichtigen. Het excuus om de klassiekers uit te laten? De Rolex Monterey Motorsports Reunion. Het jaarlijkse evenement viert de racegeschiedenis van talloze merken.

Er deden maar liefst 551 racewagens mee aan de Rolex Monterey Motorsports Reunion, die plaatsvond op Laguna’s licht beangstigende circuit dat nét iets meer dan 3,5 kilometer bestrijkt. Alle deelnemende auto’s waren klassiekers die ergens tussen 1911 en 1995 werden geproduceerd. De collectie waardevol blik moest zich eerst kwalificeren op donderdag en vrijdag.

En als je je kwalificeerde?

Dan mocht je op zaterdag het legendarische circuit met de kurkentrekker betreden om te racen. Echt te racen. Volgens getuigen zorgden de plankende racewagens en hun brullende motoren voor een schouwspel waar menig benzinepompend hart sneller van gaat kloppen. Wij zijn dan ook redelijk jaloers (understatement) dat we niet aanwezig waren. Gelukkig hebben we de beelden nog.

Tijdens de Rolex Monterey Motorsports Reunion werden er racers uit maar liefst vijftien categorieën van stal gehaald. Waaronder F1, Can-Am en Trans-Am. Nissan was de eerste Japanse fabrikant wiens bestaan werd gevierd op het circuit. Ze brachten een selectie Datsuns en Nissans mee om het publiek te vermaken. Ondertussen zorgde ex-F1-coureur Mika Häkkinen voor meerdere kippenvelmomenten terwijl hij met een McLaren F1 GTR over het asfalt scheurde.

Dus, probeer het geluid erbij te denken wanneer je door deze foto’s heen scrolt.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)