Wie nu op Google zoekt op Rolls-Royce Boat Tail, de duurste nieuwe auto ooit gemaakt, krijgt talloze berichten te zien dat het de auto van Jay-Z en Beyoncé is. Het gerucht kreeg het Engelse The Telegraph ingefluisterd en bovendien waren er wat details die het verhaal leken te bevestigen. Bijvoorbeeld dat er achterin flessen van Jay-Z’s merk Armand de Brignac lagen. De blauwe lak zou het dochtertje Blue Ivy eren. Het blijkt nu helemaal niet te kloppen.

Het verhaal ging als een lopend vuurtje het internet over en er kwamen geen berichten vanuit het bekende koppel of het automerk dat er niets van klopte. Waarom zou je een goed verhaal immers verpesten met keiharde feiten? Een paar maanden later kunnen we met zekerheid zeggen dat Jay-Z en Beyoncé niet de eigenaren zijn van de Rolls-Royce Boat Tail. Dit bevestigt Felix Kilbertus, Head of Exterior Design bij Rolls-Royce, aan TopGear Nederland.

Waarom Rolls-Royce nooit de moeite heeft genomen om het verhaal te ontkrachten? ‘We vonden het wel een mooi verhaal’, vertelt Kilbertus. En blijkbaar nam niemand echt de moeite om verhaal te halen bij het merk zelf. Ook vanuit Jay-Z en Beyoncé kwam nooit een bericht waarin ze ontkenden de Boat Tail te hebben gekocht. Het blijkt een extreem gevalletje ‘laat ze maar lullen’.

Rolls-Royce Boat Tail is niet van Jay-Z en Beyoncé – van wie dan wel?

En dan de grote vraag: wie dan wel de duurste auto ter wereld kocht? Dat kan Kilbertus uiteraard niet vertellen. Alleen dat de daadwerkelijke kopers, ook een echtpaar, ongeveer dezelfde leeftijd hebben als het muzikale koppel. We vroegen of het ook een bekend stel is. ‘Je zou ze niet herkennen’, antwoordt Kilbertus. Wel zou er een kans zijn dat we de auto in het openbaar gaan zien; de verwachting is dat hij wel echt gebruikt gaat worden.

De Rolls-Royce Boat Tail is vrij snel na de onthulling al geleverd bij de kopers. De kans bestaat dus dat we de auto binnenkort spotten op foto’s in een mooi zonnig oord. Alle fans van Jay-Z en Beyoncé die als een dolle naar de auto toe rennen, zullen dus zwaar teleurgesteld zijn.

Twee andere Boat Tails komen eraan

Naast de blauwe Rolls-Royce Boat Tail komen er nog twee exemplaren aan. De carrosserie van de andere twee is hetzelfde, maar ze zijn wel compleet anders samengesteld. De compartimenten achterin zullen ook aangepast zijn naar de specifieke wensen van de andere twee klanten. Deze zullen dus geen plek hebben voor flessen Armand de Brignac.

Nog even over de Boat Tail

De Rolls-Royce Boat Tail is de opvolger van de Sweptail, destijds de duurste nieuwe auto ter wereld. Het is een open Rolls-Royce waarbij de achterkant met hout is bekleed, net als bij het dek van een boot. Twee champagnekoelers zijn op maat gemaakt voor de favoriete champi van de eigenaar. Een losse koeler voor de kaviaar ontbreekt niet. Bovendien is er plek om je parasol in te prikken. In totaal werden er 1.813 nieuwe onderdelen ontwikkeld voor de auto.

De Boat Tail staat op het chassis van de Phantom en gebruikt ook de 6,75-liter V12. Volgens Luxury London zou de klant zo’n 20 miljoen pond hebben betaald, ruim 23 miljoen euro. Daarmee zou het de duurste nieuwe auto van dit moment zijn, duurder dan de Bugatti La Voiture Noire.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)