Op het Concorso d’Eleganza Villa d’Este, bij het Italiaanse Comomeer, heeft Rolls-Royce afgelopen weekend deze Boat Tail gepresenteerd. Het is de tweede Boat Tail die ze maken van in totaal drie stuks. Dit exemplaar maakte Rolls in opdracht van een klant die een ode aan zijn vader wil brengen.

De vader begon zijn carrière in de handel in parels. Volgens Rolls-Royce had deze klant een ‘uitstekende kennis van luxe’, wat het proces van het samenstellen van de auto een stuk makkelijker maakte dan bij klanten die soms ‘interessante’ wensen hebben.

De kleur van de exclusieve Boat Tail is geïnspireerd op de favoriete parels van de koper. In het instrumentenpaneel zit parelmoer verwerkt voor een extra luxe uitstraling. Het klokje in het dashboard komt uit de eigen collectie van de koper.

De achterkant van de auto gaat open met twee centraal gemonteerde luiken. Daarin zie je een ruimte die bekleed is met walnoothout en een mooie picknick-set. Het is niet bekend wat voor motor er aan de andere kant van de auto ligt. Maar als de klant enig verstand heeft, kiest hij voor de 6,75-liter twin-turbo V12.

Wat deze auto’s natuurlijk echt bijzonder maakt is het vakmanschap dat erin zit. Het zijn de details die het ‘m doen, zoals de grille die gemaakt is van één enkel blok aluminium. Torsten Müller-Ötvös, de baas van Rolls, noemt het ‘de haute couture van onze industrie’.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear