Tijdens de RTL GP Masters of Formula 3 op Circuit Park Zandvoort kwamen niet alleen die jonge jongens aan het bod die straks een gooi gaan doen naar een stoeltje in de Formule 1, zoals in het verleden David Coulthard en Lewis Hamilton, maar ook de oude garde kwam aan het bod: maar dan in de FIA GT.

Bolides die tot de verbeelding spreken, zoals de Audi R8 LMS waarmee de Belg Laurens Vanthoor en Monagast Stephane Ortelli de kwalificatierace op zaterdag wisten te winnen. Maar ook de Mercedes SLS AMG GT3 wist een race te winnen in de PRO AM Klasse met Andreas Simonsen en Sergei Afanasiev aan het stuur.

Rally Legende Sébastien Loeb wist als eigenaar van SébastienLoebRacing, de McLaren MP4-12C op pole te zetten met Alvaro Parente achter het stuur. Parente moest echter, na een aanrijding in de Tarzanbocht, zijn wagen in het gras parkeren en zo waren er geen punten te verdienen voor Team Loeb.

Wel waren er punten in de eerste race voor een Nederlander die zijn eerste meters maakte in die klasse. We hebben het hier over Melroy Heemskerk die samen met teamgenoot Armaan Ebrahim in de BMW E89 Z4 zijn ronden reed. Ook op zondag tijdens de hoofdrace wist Heemskerk punten te scoren en hij liet na afloop weten dat hij ongelofelijk blij was op zijn thuiscircuit punten te pakken.

Er waren nog meer Nederlanders actief: Max Braams en Duncan Huisman met de V8 Racing Corvette Z06 GT3. Helaas eindigde de race op zaterdag voor de heren in de vangrail, ter hoogte van het Scheivlak, nog voor het vallen van het zwart-wit geblokte vlag. Op zondag was de race al na 12 gereden ronden over.

De hoofdrace op zondag kwam op naam te staan van Alon Day en Maximilian Buhk met de Mercedes SLS AMG GT3. Met deze overwinning werd er ook nog geschiedenis geschreven want Day is de eerste Israëlische coureur die een overwinning boekt in de internationale racerij.

Felix Rosenqvist was dan uiteindelijk degene die de race der races op zijn naam wist te schrijven. De naam van het evenement, Masters of Formula 3, wist de Zweed voor de tweede maal op zijn naam te schrijven. Dennis van de Laar was de enige Nederlandse deelnemer en eindigde als elfde.

In de Dutch Renault Clio Cup gingen de overwinningen naar Marcel Dekker en Robert van den Berg. In de twee Formido Swift Cup werden Jeffrey Rademaker en Alain Mossinkhoff als eerste afgevlagd. Bart van Os werd twee maal naar het podium gehaald als winnaar in de Formule Ford klasse terwijl Max van Splunteren ook een race op zijn naam wist te schrijven. De twee Dutch Super Single Seater-races werden met de Benetton B197 door Marijn van Kalmthout gewonnen. Door MP Motorsport werd er nog een demonstratie gegeven met twee AutoGP bolides, bestuurd door Meindert van Buren jr. en Tom Coronel.

Het was weer een cool weekend, daar in Zandvoort!

(c) fotografie: www.nospeedlimits.nl

Reacties